DOSYANIN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI

  • Eklenme Tarihi :18.04.2022 | 09:55
  • Muhabir :

HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından esnaf temsilcilerine yönelik verilen iftar yemeği sonrasında açıklamalarda bulundu.

 DOSYANIN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından esnaf temsilcilerine verilen iftar yemeğine katılım gösteren HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, esnaf ve sanatkârların sorun ve taleplerini içeren dosya içerisinde nelerin olduğu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sunulan dosyanın içeriğinde nelerin olduğu bilgisini paylaşan HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, “Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen iftar yemeğine HESOB yönetim kurulu üyelerimizle birlikte katılım gösterdik. Bu arada esnafımızın sorunlarını ve taleplerini içeren bir dosyayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunduk. Esnaf ve sanatkârlarımızın sorun ve taleplerini içeren bir dosyanın içerisinde başta akaryakıt ve elektrik fiyatları olmak üzere, Esnaf ve Kefalet Kooperatifleri’nden alınan kredi faizlerinin düşürülmesi, şoför esnafımıza verilen Bin liralık ücretsiz yolcu taşıma desteği geçen hafta resmi gazetede Bin 500 lira olarak belirlendi. Bu belirlenen rakamın şoför esnafımız için yeterli olmadığını düşünüyoruz. Taşıdığımız ücretsiz yolcu sayısının fazla olması sebebiyle destek ücretinin araç başına en asgari 4 bin lira olması gerektiğini belirttik. Ayrıca sunduğumuz dosya içerisinde sanayi sitelerimizin genel sorunları, teşviklerin arttırılması, özellikle esnaf ve sanatkarlarımızın akaryakıt ve elektrik fiyatlarında KDV ve ÖTV indirimine gidilerek rahatlatılması konusunda taleplerimiz var. Esnaf ve sanatkarlarımız için sorun ve taleplerinin bulunduğu dosyayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduk. Ayrıca Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifleri Genel Müdürü Necmettin Erkan ile görüşerek esnafın için sıkıntı ve sorunlarını ilettik. Bizler bu sorunların ve sıkıntıların çözülmesi için yetkililerimizi takip etmeye devam edeceğiz. Hataylı Esnaf ve Sanatkarlarımız için elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e buradan Hataylı Esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür ediyorum.” dedi. (MURAT MUTLU)