EKONOMİK VE SOSYAL GELİŞİME KATKI SAĞLAYACAK

  • Eklenme Tarihi :28.01.2023 | 01:16
  • Muhabir :

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, SEECO projesinin bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

EKONOMİK VE SOSYAL GELİŞİME KATKI SAĞLAYACAK

Avrupa Birliği tescili ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası tarafından yürütülen, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın da ev sahipliği yaptığı Sosyal Girişimcilik Uyum ve Güçlendirme Projesi’nin (SEECO)  projesi toplantısında konuşan Yeniçeri, “2021 yılında başladığımız ve toplam 39 milyon 500 bin Euro bütçeli projemizin, 2024 yılı aralık ayında tamamlanması beklenmekte. Bu süre içerisinde kalkınma ajanslarımızın bu projeyi de yerel kalkınma açısından bölgede önemli faydalar sağlayacağına eminim.” dedi.

HEDEF BÖLGENİN KALKINMASINA KATKIDA BULUNMAK

Bakanlık olarak bölgesel kalkınma politikalarında, bölgenin potansiyelinin en doğru şekilde değerlendirilecek programların ve projelerin hayata geçirdiklerini belirten Yeniçeri, “Temel amacımız tüm bölgelerimizin kalkınmasına katkıda bulunmak. 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren kalkınma ajanslarımız bölgelerinin kalkınmasında lokomotif görevi yüklenen temel kurumlarıdır. Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüzün yerelden ulusala, ulusaldan küresele vizyonu ile yürüttüğü SEECO Projesi Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizle beraber 11 ilimizi kapsıyor.”

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

“SEECO Projesi, kadınların ve gençlerin istihdamını arttırmaya yönelik önemli bir model oluşturmaya aday projeleri ve konuları faaliyete geçirmeyi amaçlamakta. Malumlarınız Türkiye ileri teknoloji ve katma değerli ürünlerde bir küresel oyuncu olma yolunda ilerlemekte. Girişimcilik ve inovasyon’un kalkınma hızındaki etkilerini biliyoruz. Bu nedenle bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarımızın soysal girişimcilek ve sosyal inovasyon alanlarındaki  teşviklerini, SEECO ve benzer projelerle çeşitlendirmeyi planlıyor. Ajanslarımızla, kadınların ve gençlerin iletişim kurarak kurumsallaşmasını, hak ettikleri katma değere ulaşmasını sağlayacak mekanizmalara yönelik çalışmalarımız da devam ediyor.”

KATKI SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM

“Mevcut girişimcilerin kapasitelerinin geliştirilmesi ve toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına uygun geçim kaynağı merkezlerinin açılması hedeflenmektedir. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansımızda 9 milyon Euro’luk proje bütçesiyle bölgede kadınlar ve gençlerin girişimcilik ve istihdamda yer almasını, yenilikçi fikirlere dönüşmesini ve bu anlamda bölgesel, ulusal ve sosyal girişimciliğin gelişmesini sağlayacaktır. SEECO projesinin bölgedeki ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum.” diye konuştu. (Yaser ÇAPAROĞLU)