İSKENDERUN’DA KUYUMCULAR FİDAN DİKTİ

  • Eklenme Tarihi :24.03.2022 | 10:42
  • Muhabir :

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Yönetimi, geçtiğimiz haftasonu güzel bir etkinliğe imza atarak, farklarını bir kez daha ortaya koydular.

İSKENDERUN’DA KUYUMCULAR FİDAN DİKTİ

Nergislik Mahallesinde, yanan bölgede ağaçlandırma çalışmaları yapan oda yönetimi, çam, badem ve zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu. Etkinlikte ilk olarak İskenderun Orman İşletme Şefi Kemal Telek tarafından, fidanların nasıl dikileceği uygulamalı olarak anlatıldı. Daha sonra etkinliğe aileleri ile birlikte katılan esnaflar, ellerine kazma küreği alarak fidanları tek tek toprağa ektiler.

GURUR VE HEYECAN DUYUYORUZ

Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk ve gurur duyduklarını kaydeden İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat; “Başta Orman Genel Müdürlüğünde çalışan büro amirlerine şahsım ve esnafım adına teşekkür ediyorum. Genel kurulumuzdan önce planlanmış bir etkinlikti bugüne nasip oldu. İskenderun kuyumcular, saatçiler, çiçekçiler, fotoğrafçılar kocaman bir aile olarak yanan bölgeleri ağaçlandırıyoruz. Arsuz Kaymakamına, Orman Genel Müdürlüğüne, siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Herkes çoluk çocuğu ile geldi, burada fidan dikiyor. Elimizden geldiği kadar birer ağaç dikiyoruz yanan bölgelere. ‘Yaşat ki yaşayasın’ Allah'ın kitabında da var bu. Çorbada tuzumuz olduysa mutluluk duyarız. 200'e yakın fidan dikiyoruz bugün. Çam, badem, zeytin fidanları dikiyoruz. Biz bu işlerden gurur duyuyoruz, mutlu oluyoruz, heyecan duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Nergislik Mahallesi Muhtarı Halit Kaya’nın da katılım gösterdiği etkinlikte, fidanların toprakla buluşmasının ardından hep birlikte sucuk ekmek yendi. Piknik tadında geçen etkinlikten dolayı tüm esnaflar ve aileleri, Oda Başkanı Uğur Fırat ve yönetimine teşekkür ettiler. (Haber Merkezi)