ŞAHİN: TÜM ÇALIŞANLARA KADRO VERİLMELİ

  • Eklenme Tarihi :27.12.2022 | 10:02
  • Muhabir :

Türkiye Kamu-Sen ve Türk sağlık sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin, kamu çalışanlarına Ocak ayında ek zam ve refah payı verilmesi gerektiğini bildirdi.

ŞAHİN: TÜM ÇALIŞANLARA KADRO VERİLMELİ

Saygın iş ve saygın ücret için mücadele ettiklerini belirten Şahin, yaptığı yazılı açıklamasında, “Kamu çalışanlarının maaşları yoksulluk sınırı üzerine çıkmalı. Vergi dilimi yüzde 15’e sabitlenmeli. Enflasyon farkının aylık verilmesi ve bayram ikramiyesi gibi ekonomik açıdan kamu çalışanlarına katkı verecek düzenlemeler hayata geçirilmeli.” dedi.

3600 ek göstergede Türkiye Kamu-Sen’in hazırladığı taslak ve önerileri ile önemli bir mesafe kat edildiğini kaydeden Şahin, “Kapsam dışı bırakılan tüm kamu çalışanlarının da eklenmesi ile bu sorun tamamen çözülür. Sözleşmelilere kadro ile ilgili yasa tasarısını bekliyoruz. Kamuda farklı tüm istihdam modellerinde görev yapanlara kadro verilmesi bizim kırmızı çizgimiz. Tüm çalışanlara kadro verilmeli.

 SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN TEK KALEM MAAŞ İSTİYORUZ

Sağlık çalışanlarının ücretleri konusunda tek kalem maaşı ısrarla savunduklarını ve bunun sağlanması gerektiğini belirten Şahin, “Böyle bir ücret modeli adilce uygulanırsa çalışanlar yaşadıkları sorunları çözer ve mağduriyetler sonlanır. Mevcuttaki sistemde taban ve teşvik ödemeleri sağlık çalışanları için çok düşük. Kamu ve sağlık çalışanları için olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti içinde kırmızı çizgilerimiz var. Biz devlet ebed müddet diyenleriz. Bağımsız bir ülkemiz yoksa, bayrağımızı özgürce dalgalanmıyorsa sendikacılığında bir anlamının olmadığını düşünenleriz. Onun için devletimizin, Milletimizin, ordumuzu ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün karşısında olan herkesin karşısındayız” dedi. (Haber Merkezi)