500 BİN TAŞLA CENNETİN HEDİYESİNİ YAPTI

  • Eklenme Tarihi :24.01.2023 | 14:44
  • Muhabir :

Hataylı mozaik sanatçısı Menel Hüzmeli, mozaik sanatında bir rekora imza attı. Tam 500 bin taşı tek tek yontarak, 3 boyutlu zeytin ağacı yapan Hüzmeli, Eserine “Cennetin Hediyesi” adını verdi.

500 BİN TAŞLA CENNETİN HEDİYESİNİ YAPTI

Eserine Cennet’in hediyesi ismini koyan Hüzmeli, tam 7 aylık çalışmanın ardından eserini tamamladığını söyledi. Eserin tasarımının 2 ay sürdüğünü belirten Hüzmeli, “Tasarı iki ay süren eserimin yapımı tam 5 ay sürdü. Ellerim patlayana kadar 500 yüz bin doğal taşı tek tek yonttum. Doğal taş ve harçla yaptığım eserim, yaklaşık 1 ton ağırlığında. Boyutları 1.65 boyunda ve 1.45 eninde olan 3 boyutlu eserime Cennetin hediyesi ismini verdim” dedi.

 

12 YAŞINDA BAŞLADIM

Mozaik sanatına  12 yaşındayken ST.Simon manastırında gördüğü mozaikten sonra başladığını belirten 43 yaşındaki Hüzmeli, “Çok küçüktüm. ST.Simon manastırında gördüğüm bir mozaik sanatına amatör olarak başlamamı sağladı. Daha sonra Antakya’da kendi atölyemi açarak mozaik sanatına devam ettim. Yaptığım doğa gezileri Cennetin hediyesi eserimin ilham kaynağı oldu. Önce oturup tasarladım. Daha sonra da tamamen doğal taşları tek tek yontarak, işe koyuldu. Tam 500 bin taşı tek tek yonttum ve eser ortaya çıktı.”

HARÇ KULLANDIM

Mozaikte hiçbir yerde harç kullanılmadığını belirten Hüzmeli, “Ben bu eserimde harç kullandım. Taşları taker teker yerleştirdim ve sonunda bu eser ortaya çıktı. Tam bir ton ağırlığında. Şimdi Antakya Belediyesi Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde sergileniyor. Çokta ilgi görüyor.” diye konuştu. (Yaser ÇAPAROĞLU)