ADD’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

  • Eklenme Tarihi :25.11.2022 | 15:53
  • Muhabir :

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Hatay Şubesi’nde Öğretmenler şiirler, söyleşiler ve şarkılarla kutlandı. Kutlama etkinliği ADD Hatay Şubesi Başkanı Kezban Kuran’ın konuşması ile başladı.

ADD’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Kuran yaptığı konuşmasında 3 gün önce Düzce’de bir deprem yaşandığını belirterek, “Tüm vatandaşlarımıza buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah bu tür afetlerden ülkemizi korusun. Asıl deprem aslında tüm Türkiye’de yaşanıyor. Bugün tüm yaşamamızda deprem var. Geçinemeyen halkımızın cebinde deprem var. Her gün zamlanan gıda ürünlerinde, benzinde, doğalgazda deprem var. Hastanelerde sıra bekleyen ilaçlarını alamayan hastalarımızda deprem var. Özgürlüklerimizde deprem var. İş bulamayan gençlerimizin, atanamayan öğretmenlerimizin umutlarında deprem var.” dedi.

 

ÖĞRETMENLERİMİZİN HEPSİ DEĞERLİ

Öğretmenler için iyileştirilme olarak çıkarılan Öğretmenlik meslek yasasında da deprem olduğunu belirten Kuran, “Neden var, çünkü bir okulda görev yapan, aynı işi yapan öğretmenler, öğretmen, uzman öğretmen ve baş öğretmen diye kategorilere ayrılacak ve ona göre maaşlarını alacaklar. Ama yapılan iş aynı olacak. Bu yasa öğretmenleri bölmek, öğretmenleri birbirine düşürmek, öğretmenleri farklılaştırmaktan başka öteye gidemez. Biz diyoruz ki bir tek başöğretmenimiz var. Oda Mustafa Kemal Atatürk. Öğretmenlerimizin hepsi değerli. Bu yüzden bu yasanın gözden geçirilip, öğretmenlerimizin geleceği ile ilgili daha iyi ortamlarda çalışmaları ile ilgili bir yasaya ihtiyaç var.” Diye konuştu.

ADD Hatay Şubesi Başkanı Kezban Kuran’ın konuşmasının ardından, öğretmenler başlarından geçen anıları anlattılar. Günün önlem ve anlamını belirten şiirler okudular. Ud eşliğinde şarkılar söyleyerek öğretmenler gününü kutladılar.