BİLECİK BELEDİYESİ İLE SU KARDEŞLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

  • Eklenme Tarihi :08.12.2022 | 14:23
  • Muhabir :

Yaşanan su kayıplarına karşı içme ve kullanma suyu sektörünün bileşenleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıldı.

BİLECİK BELEDİYESİ İLE SU KARDEŞLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) iş birliği ile düzenlenen Dünya Su Kayıpları Günü - Belediye Su Kayıpları Etkinliği’ne katıldı. 

Ankara’da düzenlenen programa Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Gaziantep Büyükşehir Belediye ve TBB Başkanı Fatma Şahin, HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, 20 ilin belediye başkanı, su ve kanal idareleri temsilcileri, akademisyenler ve paydaş kurumların yetkilileri katılım gösterdi.

Dünya Su Kayıpları Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte hızlı nüfus artışı, iklim krizi ve artan sanayileşme gibi sorunlar sebebiyle yaşanan su kayıplarına karşı içme ve kullanma suyu sektörünün bileşenleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıldı.

Bilgilendirme sunumlarının ardından içme suyu temini ve su kayıplarının azaltılması kapsamında işbirliği yürütülmesi amacıyla Bilecik Belediyesi ile “Su Kardeşliği” protokolünü HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat imzaladı.

Su verimliliğinin sağlanması noktasında farkındalık oluşturmanın önemine dikkati çeken Genel Müdür Polat, gerçekleştirilecek etkinlikler ve yapılacak iş birliği ile belediyeler arasında tecrübe aktarımının sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. (Haber Merkezi)