BULDUĞU PARAYI POLİSE TESLİM ETTİ

  • Eklenme Tarihi :07.04.2022 | 10:33
  • Muhabir :

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kağıt toplayarak geçimini sağlayan Suriye Uyruklu bir kişi çöp bidonu yanında bulduğu 8 bin 340 lira para ile bir cep telefonunu polise teslim etti.

BULDUĞU PARAYI POLİSE TESLİM ETTİ

Para ve telefon sahibine teslim edildi.  Kırıkhan’da çöplerden kağıt toplayarak geçimini sağlayan Suriye Uyruklu Hüseyin El Mahmud, Yeni Mahalle Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde bulunan çöp konteynırını karıştırırken,  konteynırın hemen yanında, yerde bir cep telefonu gördü. Cep telefonunu alan El Mahmud’un gözü para dolu zarfa takıldı. Bulduğu cep telefonu ve parayı yanına alan Hüseyin El Mahmud, Kırıkhan polis merkezine giderek para ve cep telefonu bulduğunu söyledi.

Cep telefonunu kullanarak para ve telefonun sahibine kısa sürede ulaşan polis telefon ve paranın ilçede tuhafiyecilik yapan Seyfi Ertürk’e ait olduğunu tespit etti. Parasının bulunduğu haberini alan Seyfi Ertürk hiç vakit geçirmeden polis merkezine giderek 8 bin 340 lirayı ve cep telefonunu tutanak karşılığında teslim aldı.  Ertürk, muhasebecisine giderken parayı düşürdüğünü belirterek, “Parayı Suriyeli kardeşimiz bulmuş. Polise teslim etmiş. Polis merkezinden beni aradılar. Kaşı koşa geldim paramı ve telefonumu tastamam teslim aldım. Suriyeli kardeşimden Allah razı olsun” diye konuştu. (Yaser ÇAPAROĞLU)