GAZETECİLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

  • Eklenme Tarihi :25.01.2023 | 09:20
  • Muhabir :

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Hatay Şubesinde, Demokrasi haftası dolayısı ile düzenlenen etkinlikle araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu ölüm yıldönümünde anıldı.

GAZETECİLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

ADD VE EĞİTİM-İŞ UĞUR MUMCU’YU ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ:

“ELBET BİR GÜN HESABI SORULACAK”

Etkinilği ADD Hatay Şubesi ile Eğitim-İş Hatay 1 Nolu Şubesi gerçekleştirdi. Etkinliğin açılış konuşmasını Eğitim-İş 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Günal yaptı.

Mumcu'nun devlet gücünü elinde tutanların tarikatlarla çıkar ilişkileri kurmasının Türkiye'nin temel harcı olan laikliği bozacağına yönelik uyarılarının dikkate alınmadığını belirten Günal, “Ülkemiz, kanlı 15 Temmuz darbe girişimine rağmen "kandırılmaktan" usanmayan bir yönetimin, hala bürokrasiye tarikatlardan insan devşirdiği günlerden geçmektedir.” dedi.
GAZETECİLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Yargı sopasıyla sindirilmeye çalışılan gazetecilere sahip çıkmak zorunda olduklarını deli egetiren Günal, “Aradan geçen 30 yılda hala eserlerinin elden ele, fikirlerinin kulaktan kulağa geçiyor olması, Mumcu'nun katledilerek bile susturulamadığının ispatı olsa da, bu kara günlerde yokluğu ilk günkü gibi derin hissedilmektedir. Bugün Uğur Mumcu gibi gerçeğin anlatıcılarına ihtiyaç duyuyorsak, hakikati ortaya çıkartmaya uğraşırken yargı sopasıyla sindirilmeye çalışılan gazetecilere sahip çıkmamız şarttır.”

UĞUR MUMCU’YU MİNNETLE ANIYORUZ
“Katledilişinin 30. yılında Uğur Mumcu'yu saygı, özlem ve minnetle anıyor, izindeki gazetecilere "İyi ki varsınız. Yanınızdayız" diyoruz. Eğitim-İş olarak Uğur Mumcu’nun ve diğer devrimci aydınlarımızın katillerinden elbet bir gün hesap sorulacağına yürekten inanıyor ve cinayetler, hukuksuzluklar, yolsuzluklar karşısında suskun kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.” diye konuştu.

OYNANAN OYUNLARIN İKİNCİ HALKASI

ADD Hatay Şubesi Başkanı Kezban Kuran’da yaptığı konuşmasında, “31 Ocak 1990 günü akşamında evinin önünde iki kahpe kurşun tarafından Atatürkçü Düşünce Derneğimizin kurucusu Muammer Aksoy öldürüldü. Arkasından yıl 1993, 24 Ocak’ta arabasına konulan bombayla paramparça edilerek öldürülen Uğur Mumcu. Şimdi bunlar Türkiye’de emperyalizmin oynadığı oyunların ikinci halkası. Birinci halkası ise 1982 yılında yapılan anayasanın başlangıcı olan 12 eylül. Biliyorsunuz özgür Üniversiteyi, özgür düşünceyi ve toplumun örgütlenme hakkı olan gençlerin, emeğin, öğretmenlerin örgütlenmesinden korkan bize mirası olan 1982 anayasası.” dedi.
 1982 ANAYASASI FAŞİTS DARBENİN ANAYASASIDIR

1982 Anayasasının faşist darbenin bir anayasası olarak karşılarına çıktığını belirten Kuran, “Bu anayasa ile üniversitelerin özgürlükleri başta olmak üzere, örgütlenmeler elimizden gitti. Bu nedenle 24 ile 31 Ocak tarihleri arasında kutlanan Adalet ve Demokrasi Haftasında çeşitli etkinliklerle andığımız ve bugün Türkiye’nin her yerinde aynı coşkuyla üzüntü ile sevgiyle, saygıyla anılan devrim şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmama kararlılığını bir kez daha bir çok örgüt gibi bizde burada ifade etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından araştırmacı Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 30’uncu yılında şiirler ve türkülerle anıldı. (Yaser ÇAPAROĞLU)