HATAY BAROSU’NDA VEFA GÜNÜ

  • Eklenme Tarihi :07.04.2022 | 10:27
  • Muhabir :

Hatay Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü’nde meslekte 50 ve 30 yılını dolduran üyelerini plaketle önüne ederek bir kez daha vefa örneği gösterdi.

HATAY BAROSU’NDA VEFA GÜNÜ

Hatay Barosu Cemiyet Evi’nde düzenlenen etkinlikte Avukatlık mesleğinde 50 ve 30 yıllarını dolduran avukatlara plaketleri verildi.

Etkinlikte konuşan Hatay Barosu Başkanı Av.Hüseyin Cihat Açıkalın, “Mesleğe başladığım ilk günlerde kendisinden çok şey öğrendiğim Ali Yaşar Abim, mesleği bırakırken vekaletini bana bıraktı. Benim avukatım sen ol dedi. Bana bu şerefi bahşetti ben sizlerin huzurunda meslekte 50. Yılını dolduran Ali Yaşar abime plaketini takdim edeceğim. Baro çalışmalarına, baro siyasetine birlikte adım attığım değerli başkanım Nazım Kırık aramızda, başkanımızda ve en genç dönemimde baro başkan vekilliğini bize uygun gören ve gene birlikte çalıştığım Adnan Sinan Akgöl’e plaketini vereceğim için çok mutluyum. Bütün bunlar benim için büyük onur. İnsanlık için vefa göstermek çok önemli bugün bizde büyüklerimizi hatırlayacağız, onları yad edeceğiz ve anacağız. Bu bizim için büyük bir mutluluk” diye konuştu.

PLAKETLER VERİLDİ

yaptığı konuşmanın ardından meslekte 50 yılını dolduran Ali Yaşar Büyükvelioğlu’na plaketini Hatay Barosu Başkanı Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın verirken, meslekte 50 yılını dolduran başka bir avukat Züheyir Emir’e de plaketini Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman verdi.

Meslekte 30 yılını dolduran avukatlardan Abdulkadir Güllü’nün plaketini Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman’ın elinden alırken, 30 yılını dolduran avukatlar Bestami Teke, Sinan Adnan Akgöl, Nazım Kırık, Filiz Haksöz, Mevlüt Dudu, Sühendan Songül Altunay, Gısın Hoca ve Faik Çekin plaketlerini aldılar. (Yaser ÇAPAROĞLU)