Hatay’da Engeller Sevgiyle Aşılıyor

  • Eklenme Tarihi :13.05.2022 | 10:15
  • Muhabir :

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda farkındalık yaratan çalışmaların altına imza attı.

Hatay’da Engeller Sevgiyle Aşılıyor

Engelli vatandaşların günlük yaşamda karşılaştığı sorunları gözler önüne sermek ve bu konuda farkındalık yaratmak isteyen HBB zabıta ekipleri, kaldırım ve yaya yollarında denetim gerçekleştirdi.

ENGEL OLMAYALIM, DUYARLI OLALIM

HBB zabıtası, İskenderun Atatürk Bulvarı çevresindeki kaldırımlarda engelliler için oluşturulan güvenli alanlar üzerine park eden motorlu taşıtları denetledi. Sarı yürüme bandı işgalinin ve engelli rampalarının kapatıldığı noktalarda yapılan denetimlerde araç ve iş yeri sahiplerini uyaran ekipler, denetim boyunca vatandaşları bilinçlendirmek adına dağıttığı broşürler ile “engel olmayalım, duyarlı olalım” mesajını verdi.

HBB ekipleri aynı gün içerisinde özel gereksinimli çocukları Antakya EXPO alanında ağırladı. Büyükşehir ekipleri, özel gereksinimli bireylerin aktif hayata katılmalarına destek olmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak için Ekinci Özel Eğitim Meslek Okulu, Antakya Özel Eğitim İş Uygulama Okulu ve Hürriyet İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencilerini EXPO alanında konuk etti. Kendileri için organize edilen etkinliğe katılan öğrenciler, güne yoga yaparak başladı. Günün devamında jonglör ve animasyon gösterileri ile doyasıya eğlenen gençler EXPO maskotları Defne ve zeytin ile keyifli vakit geçirdi. (Haber Merkezi)