HATOKDER Çalışmalarında Hız Kesmiyor

  • Eklenme Tarihi :21.12.2022 | 10:40
  • Muhabir :

Bölgemizin saygın okul öncesi eğitim kurumlarını çatısı altında bulunduran Hatay Okul öncesi Eğitim Kurumları Derneği çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

HATOKDER Çalışmalarında Hız Kesmiyor

 Üyesi olan Okul Öncesi eğitim kurumlarının hizmet içi eğitim çalışmaları kapsamında Derin Psikolojik Danışmalık ve Konuşma Merkezi ile sosyal sorumluluk projesi protokolü imzalayan HATOKDER bir kez daha farkını ortaya koymayı başardı. Derin Psikolojik Danışmalık ve Konuşma Merkezinde gerçekleşen imza törenine kurum yetkilileri  Psikolog Doğan Kuş, Psikolog Gülnaz Ateş, Uzman Dil Konuşma Terapisti Engin Olgun ve HATOKDER Başkanı Fatma Oduncu katıldılar.

Hatay Okul öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Fatma Oduncu yaptığı açıklamasında:” Derneğimiz hizmet içi eğitim çalışmaları kapsamında, Derin Psikolojik Danışmalık ve Konuşma Merkezi ile sosyal sorumluluk projesi protokolü imzalamıştır. Derin Psikolojik danışmanlık ve Konuşma Merkezi; gerek akademik yapısıyla gerek yaptığı çalışmalarla, alanında Hatay ilindeki en yetkin kurum olma özelliğini taşımaktadır. İmzaladığımız protokol çerçevesinde; dileyen kurumlarımız ücretsiz olarak belirledikleri konuları bize iletmek suretiyle aşağıda belirttiğimiz konularda eğitim alabileceklerdir. Amacımız; öncelikle oyunla çocuklarımızın ruhsal ve fiziksel gelişimlerine dair en yetkin ağızdan farkındalık oluşturmalarını sağlayabilmek, sonra da; anne-babalarımıza çocuk eğitiminde sıkça karşılaştıkları sorunlar karşısında  doğru yaklaşımlarla çocuk-ebeveyn arasında daha sağlıklı bir bağın kurulmasına yardımcı olabilmek.

Bu bağlamda kurumlarımıza ücretsiz hizmet içi eğitimler vermek suretiyle zaman ayıran Derin Psikolojik ve Konuşma Merkezi yetkilileri Psikolog Doğan Kuş, Psikolog Gülnaz Ateş, Uzman Dil Konuşma Terapisti Engin Olgun’a derneğim ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Ve  bu çalışmamızın tüm kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

HATOKDER Başkanı Fatma Oduncu ayrıca üye kurumlarında alınacak ücretsiz eğitim konularının Çocuklar için:Okul öncesi çocuklarda mahremiyet eğitimi atölyesi,Kaygıların dili olsaydı atölyesi, Duygularımızı tanıyalım öfkemizi yönetelim atölyesi;

Ebeveynler için :Sınırlar nedir, nasıl çizilir?,Tuvalet eğitimi,Okulda ve evde neler yapılmalı?,Ebeveyn tutumları ve Teknoloji bağımlılığı olacağını ifade etti. (Haber Merkezi)