HEM DOĞA BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLDİ HEM BALIK EKMEK DAĞITILDI

  • Eklenme Tarihi :19.12.2022 | 14:00
  • Muhabir :

Burnaz Sahillerinde; Hürriyet ilkokulu 5.Sınıf öğrencileriyle çevre kirliliğine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amaçlı sahil temizliği etkinliği düzenlendi.

HEM DOĞA BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLDİ HEM BALIK EKMEK DAĞITILDI

Yaşanabilir bir doğa için çevre kirliliğini azaltmak, diğer öğrencilere de örnek olarak doğa ve çevre bilinci oluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Erzin’de bulunan Hürriyet ilkokulu 5. Sınıf öğrencileri yaklaşık 40 kişilik Çevre Timi Ekibi kuruldu.

Etkinlikte; Hatay Tarım Orman İl Müdürlüğü personelince balıkçılık, su ürünleri, su kaynaklarının tanıtımı; su ürünleri tüketiminin beslenmedeki önemi, balığı sevdirerek balık tüketimini çocuklardan başlayarak arttırmak, çevre kirliliği konusunda farkındalık yaratarak denizlerimizde meydana gelen kirliliğe dikkat çekmek, denizlerimizin korunmasına yönelik duyarlılığın arttırılması, gelecek nesillerimize daha temiz deniz ve sahillerin bırakılması amacıyla eğitim verildi.

 Çocuklara daha temiz bir doğa bilinci aşılamak için sahildeki atıklar toplanarak bertaraf edildi. Etkinlik sonunda; çocuklarımızın balık yeme alışkanlıklarını arttırmak amacıyla da balık ekmek dağıtıldı.(Haber Merkezi)