İSDEMİR

  • Eklenme Tarihi :05.01.2023 | 10:00
  • Muhabir :

İSDEMİR TOPLU SÖZLEŞME TASLAĞIMIZI İŞVERENE TESLİM ETTİK

 İSDEMİR

2023-2024 yıllarını kapsayan İSDEMİR toplu iş sözleşme taslağı işveren tarafına teslim edilerek, İSDEMİR toplu iş sözleşme müzakere sürecini başlattı.

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, toplu iş sözleşme taslağının detaylarını, üyeler ve kamuoyuyla paylaştı.

Güngör  açıklamasında “Özellikle son dönemde artan ağır geçim şartlarını, hayat pahalılığını ve İSDEMİR’de alınteri akıtan üyelerimizin talep ve beklentilerini göz önünde bulundurarak son halini verdiğimiz taslağımızı işveren tarafına teslim ederek toplu sözleşme müzakere sürecini başlatmış olduk. Genel Başkanımız Yunus Değirmenci, Genel yönetim kurulumuz ve Şube yönetim kurulumuz istişare halinde, üyelerimizden aldığımız talepler ışığında hazırlamış olduğumuz toplu iş sözleşme taslağımız, başta İSDEMİR’de alınteri akıtan fedakar üyelerimiz olmak üzere sendikamıza, işyerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” açıklamasında bulundu.

“İSDEMİRDE ORTALAMA YÜZDE 91.27 ZAM TALEP ETTİK”

İSDEMİR sözleşme taslağındaki detaylara ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Güngör, “Taslağımızı önümüzdeki iki yılı kapsayacak şekilde hazırladık. Üyelerimizin saat ücretlerine ilk altı aylık dilim için seyyanen 15 lira artı yüzde 55 oranında bir zam yapılmasını talep ettik. İlk altı aylık seyyanen ve yüzdelik zam talebimizin toplam karşılığı ise ortalama yüzde 91,27’e denk düşmektedir. 2.3. ve 4. altı aylık dilimler içinse üyelerimizin saat ücretlerine enflasyon artı 5 puan ücret artışı yapılmasını istedik. Ülkemiz ekonomisinin gerçekleriyle örtüşen, market raflarıyla uyuşan, üyelerimizin beklentilerini karşılayan bir zam talebimiz oldu. Ayrıca Kurban Bayramı ikramiyemizin 7000 liraya, Ramazan Bayramı ikramiyemizin de 3000 liraya çıkarılmasını, diğer sosyal haklarımıza da ilk yıl için yüzde 110 oranında artış yapılmasını talep ettik. Yakacak yardımıyla ilgili de OYAK’a bağlı Ereğli fabrikasındaki yakacak yardımının üyelerimize verilmesini taslağımızda talep ettik.” Şeklinde açıklamada yaptı.

Şube Başkanı Güngör, daha önceki destekleme priminin devamı konusunda da taslağa madde koyduklarını belirtti.

“PROMOSYON TALEBİNE TASLAKTA YER VERİLDİ”

Son dönemde özellikle kamuda ve büyük özel sektör işletmelerinde banka maaş promosyonu konusunda ciddi adımlar atıldığına dikkat çeken Güngör, “Sözleşmeye ayrıca maaş promosyonuyla ilgili de bir madde ekledik. Üyelerimizin hakkı olan maaş promosyonun kesinti olmadan, şeffaf bir komisyon öncülüğünde üyelerimizin hesaplarına aktarılmasını istedik” diyerek İSDEMİR’deki üyelerimizin promosyon beklentilerinin karşılanması için mücadele edeceklerini ifade etti.

“İŞE ALIMDA ÜYELERİMİZİN ÇOCUKLARINA ÖNCELİK TALEBİNDE BULUNDUK”

Sözleşme taslağında dikkat çeken bir başka maddenin ise İSDEMİR çalışanlarının çocuklarına ilişkin olduğunu belirten Güngör, “İSDEMİR’e yıllarını vermiş emekçilerin çocukları için de sözleşme taslağına madde ekledik. Emekliliği hak etmiş ve kendilerinin yerlerine çocuklarının işe alınması için başvuru yapmış çalışan çocuklarının kriterleri tutması halinde İSDEMİR’e işe alınmasını istiyoruz. Bu konuda bir kolaylık sağlaması talebimizi taslağımıza koyduk” dedi.

“SÖZLEŞME YOLCULUĞUMUZ HAYIRLI OLSUN”

Sözleşme taslağını işverene vererek, müzakere yolculuğunun start aldığını belirten Şube Başkanımız Güngör, “Sahadaki üyelerimizin desteğiyle, Genel Başkanımız Yunus Değirmenci liderliğinde Genel Yönetim Kurulumuzun katkısıyla, şube teşkilatımızın azim ve kararlılığıyla ve son olarak işveren tarafının yapıcı ve anlayışlı tavrıyla bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Üyelerimize güzel bir toplu iş sözleşmesi hediye edebilmenin gayretiyle masada mücadelemizi vereceğiz. Sözleşme yolculuğumuz tüm taraflara hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)