KADINLARA YÖNELİK EĞİTİMLER SÜRÜYOR

  • Eklenme Tarihi :08.12.2022 | 12:40
  • Muhabir :

Aile İçi Şiddet Farkındalık Semineri düzenlendi.

KADINLARA YÖNELİK EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Planı kapsamında Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik “Aile İçi Şiddet Farkındalık Semineri” devam ediyor.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı Doğrultusunda Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü ile Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde “Aile İçi Şiddet Farkındalık Semineri” düzenlendi.

Düzenlenen programda eğitimciler tarafından katılımcılara “Aile İçi Şiddet Farkındalık Semineri programının amacı ve kapsamı, Şiddet, Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddet, Şiddet Türleri, Şiddetin Etkileri ve Sonuçları, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun (6284), İletişim Kavramı, İletişimin Temel Unsurları, Sağlıklı İletişim, İletişim Engelleri, Şiddetsiz İletişim ve Teknikleri, Çatışma ve Çatışma Çözümü, Şiddetle Mücadelede Başvurabilecek Kurumlar” konularında bilgi verildi.

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünde düzenlenen ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünde görevli Uzman Sosyal Çalışmacı Kenan Kabakulak’ın sunumuyla gerçekleştirilen programa Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünde görevli 12 personel katılım gösterirken, program katılımcıların soru-cevap bölümü ile sona erdi. (MURAT MUTLU)