KURABİYELERİ SANATLA BULUŞTURUYOR

  • Eklenme Tarihi :18.11.2022 | 11:58

Antakyalı ev hanımı Şirin Uzun, kurabiyeleri sanatla buluşturdu. Kurabiyeler, mozaik desenleri, çizgi film kahramanları ve çiçek figürleri ile süsleyen Uzun, bu sanatını yaygınlaştırmak istiyor.

KURABİYELERİ SANATLA BULUŞTURUYOR

Yaptığı kurabiyelerin yenilebilir olduğunun altını çizen Uzun, 2 yıldır bu sanat üzerine çalıştığını belirterek, “Bu sanatı antakya7da yapan çok az sayıda kişi var. Onlardan biri de benim. Kurabiyeleri sanatla buluşturma fikri bende 2 yıl önce belirdi ve bu konuda küçük kaçak çalışmaya başladım.  Geldiğim noktada çok güzel işler ortaya çıktı. Yaptığım kurabiyeler oldukça beğenildi.” dedi.

TÜRKİYE İKİNCİLİĞİM VAR

Yaptığı kurabiyelerle İzmir’de düzenlenen uluslararası Master Of Cake adlı yarışmaya katıldığını belirten Şirin Uzun, “Yarışmada Hatay’ı temsil ettim. Üzerini mozaikle süslediğim kurabiye 2.’lik ödülü aldı. Çok büyük gurur duydum ve ödül moral ve motivasyonumu arttırdı. İşime iki elle sarılmamı sağladı. Ancak bu çabalarım ilimizde bir karşılık bulamadı. Ürettiğim kurabiyelerin Antakya7da yaygınlaşmasını istiyorum. Bu sanatı daha çok kadına öğretim onlarında hem bu sanatı öğrenmelerini hemde aile bütçelerine katkı sağlamaları şimdilik en büyük hedefim”

AİLE BÜTÇESİNE DE KATKI SAĞLIYOR

Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Müdürlüğü çatısı altında yıllardır kurslara katıldığını ve kurslardan öğrendiklerini kurabiyeler üzerine uygulamaya başladığını belirten Uzun, “Royal Icıng adı verilen kurabiyeleri dediğim gibi 2 yıldır yapıyorum. İnsanlar bu kurabiyeleri daha çok doğum günü, nişan, düğün gibi özel günlerde istiyorlar. Bende yapıp aile bütçeme katkıda bulunuyorum. Bu sanat evde rahatlıkla yapılabilir. Bu yüzden bu sanatın yaygınlaşması için kurs açmak istiyorum. Böylece daha çok kadına ulaşıp onlara da bu sanatı öğretmek istiyorum.” diye konuştu.