LÜTFÜ SAVAŞ: BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZI NADASA BIRAKMA ŞANSIMIZ YOK

  • Eklenme Tarihi :14.11.2022 | 16:53
  • Muhabir :

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’daki göç konusu ve kırsal kalkınma projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

LÜTFÜ SAVAŞ: BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZI NADASA BIRAKMA ŞANSIMIZ YOK

Kırsal kalkınma projelerine çok önem verdikleri söyleyen Savaş, kırsal alanda yaşayan vatandaşların ekonomik koşullarının şehre göç etmeden iyileştirilmesi açısından önemli adımlar attıklarını belirtti.

“BİZ İNSANLARIMIZIN ŞEHİRLERE GÖÇ ETMELERİNİ İSTEMİYORUZ”

Lütfü Savaş konuşmasında, “İnsanlarımız malını mülkünü satarak şehre göç ediyor. Şehre göç edilince de kimse ekip biçemiyor. Böyle olunca topraktan ve üretimden kaybımız oluyor. Şehre göç eden insanlarımız iş konusunda sıkıntılar çekiyor. Biz insanlarımızın şehirlere göç etmesini istemiyoruz. Topraklarına sahip çıkmalarını ve tarlalarını ekip biçmelerini istiyoruz. Bu konunun da Tarım Bakanlığı tarafından değerlendirilmesi lazım. İnsanlarımız kazanamadıklarından dolayı ekemez duruma geldi” dedi.

“BİZİM BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZI NADASA BIRAKMA ŞANSIMIZ YOK”

Hükümetin yirmi yıllık iktidar sürecinde tarım politikalarında sık sık değişikliğe gittiğini sözlerine ekleyen Savaş, “Bu ülkede yirmi yıllık iktidarda Tarım Bakanı değiştiğinde tarım politikası değişmez. İthalata dönük bir tarım politikası ile hiçbir yere gidemezsiniz. Türkiye’yi kendi kendine yeten bir ülke konumuna getirmek zorundayız. Belediye başkanı olarak ben ve diğer arkadaşlarımız her toplantımızda bunları konuşuyoruz. Çünkü artık dünya ademi merkeziyetçiliğe gidiyor. Bizim bir karış toprağımızı nadasa bırakma şansımız yok. Çiftçilerimiz kimyasal gübre kullandığından topraklarımız sertleşti ve verimsiz oldu. Biz dünyanın en kaliteli organomineral gübresini yaptık. Şu anda çok iyi durumdayız ve çok uygun fiyatlara satıyoruz. Kooperatifler ve 15 bin çiftçimizle de iletişim halindeyiz” diyerek Hataylı çiftçilere vermiş oldukları desteklere devam edeceklerini söyledi.