Metruk Evlere Önlem

  • Eklenme Tarihi :08.08.2022 | 10:01
  • Muhabir :

Antakya’da bulunan metruk evlere alınan önlemler vatandaşları memnun etti.

Metruk Evlere Önlem

Eski Antakya denilen kentin doğusunda bulunan eski Antakya evleri arasında bakımsızlıktan dökülen evlerin çevreye zarar vermemesi için çelik kafesle önlem alındı. Yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan sit bölgesindeki metruk evlerin etrafı çelik tellerle çevrildi. Binadan dökülen beton ve ahşap parçalarının bu çelik tellere takılarak vatandaşların zarar görmesi engelleniyor. Antakya Belediyesi tarafından uyarı levhalarının da yerleştirildiği yıkılmaya yüz tutmuş binalara girmek de yasaklandı.

 

YETKİLİLER SESİMİZİ DUYDU

Alınan önlemlerden memnun olduklarını belirten mahalle sakini Mehmet Altun, “Bu ev artık bakımsızlıktan dökülüyordu. Binadan kopan beton ve ahşap parçaları sokağa düşüyordu. Buradan geçen birin başına düşüp yaralayabilirdi. Yaptığımız girişimler sonucunda yetkililer sesimizi duydu ve binayı çelik tellerle çevirdiler. Çelik teller binadan kopan beton ve ahşap parçaların sokağa dökülmesini önlüyor. Böylece kimse yaralanmıyor” dedi.

HEPSİ DE AYNI İLGİYİ BEKLİYOR

Eski Antakya’nın dar sokaklarına bakan yıkılmaya yüz tutmuş bu tür evlerin çevreye ve insanlara zarar vermelerinin bu şekilde önlenmesinin görüntü kirliliğini de ortadan kaldırdığını belirten Altun, “Bu önlem yaklaşımı aynı zamanda bana göre çevreci bir yaklaşım. Tabi ki binalar böyle bırakılmamalı restore edilip kente kazandırılmalı. Sonuçta bunların hepsi birer tarih. Şehrin bir nevi hafızaları. Ancak yaşanan itilaflar ve hayat pahalılığı bu evlerin aleyhine. Eski Antakya7da ayakta durmaya çalışan bunun gibi bir çok ev var. Hepside ilgi bekliyor.” diye konuştu. (Yaser ÇAPAROĞLU)