Öğrenciler Antakya Musevi Havrası’nı Ziyaret Etti

  • Eklenme Tarihi :30.04.2022 | 12:39
  • Muhabir :

Hatay Osman Ötken Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri Hülya Yapar rehberliğinde Antakya Musevi Havrası’nı ziyaret ettiler.

Öğrenciler Antakya Musevi Havrası’nı Ziyaret Etti

Hatay Osman Ötken Anadolu Lisesi öğrencileri “Hoşgörü Kentlerinden Bir Dünya Ütopyasına” adlı proje kapsamında öğretmenleri Hülya Yapar rehberliğinde Musevi cemaatine mensup vatandaşların ibadet ettiği Antakya Musevi Havrası’nı ziyaret ettiler.

“Hoşgörü Kentlerinden Bir Dünya Ütopyasına” adlı geliştirdiği proje kapsamında kültürleri tanımak ve tanıtmak için çalışmalarını sürdüren Hatay Osman Ötken Anadolu Lisesi öğrencileri, Musevi cemaatine mensup vatandaşların ibadet yaptığı Antakya Musevi Havrası’nı ziyaret ederek, Musevi Cemaatı Başkan Yardımcısı Haron Cemal’den bilgiler aldılar.

HATAY'DAKİ HOŞGÖRÜ ORTAMI TARİHSELLİKTEN GELMEKTEDİR

Öğrencilerin ziyaretinden memnun olduğunu ve Antakya Musevi Havrası hakkında öğrencilere bilgiler veren Musevi Cemaati Başkan Yardımcısı Haron Cemal, “Antakya Musevi Havrası 280 yıllık bir mekan. 2 eski Antakya Evi’nden sonradan yapılmış bir mekandır. Mevcudiyetimiz takriben 25 asır öncesine dayanıyor. Zaman içinde cemaat üyelerimizin sayısı bin ve on binlerle anılırken, bugün itibariyle 14 kişi kaldık. Şuradaki 7 kollu şamdan sembolü İsrailoğullarının 7 kola dağılışını simgeliyor. Kimileri Avrupa'ya gitti, kimisi Arap Yarımadası’nda kaldı. Ama kıldığımız namaz, bayramlarımız, sünnetlerimiz, örf, gelenek ve göreneklerimiz hep aynıdır. Hatay'da Alevi, Sünni, Hristiyan, Musevi bir arada yaşar. Herkes birbirinin bayramını kutlar. İbadetlerimizi özgürce yerine getiririz. Hatay'daki hoşgörü ortamı tarihsellikten gelmektedir. Bu hoşgörü ortamını devam ettirmek için önce kendini seveceksin, sonra dinini seveceksin ve sonrasında tüm insanları seveceksin. Kendi dinini sevdiğin gibi, diğer dinlere de mesafeni koruyacaksın. Tarihselliğin olmadığı bir ortamda hoşgörüyü sağlayabilmenin yolu budur.” diyerek öğrencilere bilgiler verdi.

YAPAR TEŞEKKÜR ETTİ

“Hoşgörü Kentlerinden Bir Dünya Ütopyasına” adlı proje öğretmeni Hülya Yapar ise, Hatay Osman Ötken Anadolu Lisesi öğrencilerine Antakya Musevi Havrası ve Musevi Cemaati ile ilgili verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti. (Murat MUTLU)