ORONTES ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

  • Eklenme Tarihi :16.06.2022 | 11:34
  • Muhabir :

Ansam Kültür Derneği ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenecek olan 7. Orontes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali başlıyor.

ORONTES ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

Halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek olan “7. Orontes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali”15-22 Haziran tarihleri arasında Antakya Belediyesi Mahfeli Sosyal Tesisi ve El Sanatları Müzesi’nde gerçekleşecek.

 

Antakya El Sanatları Müzesi’ni, yaşayan ve üreten müze yapma hedefi ile çalışan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz: “Festivallerin kentlere kimlik kazandırdığı ve o kenti cazibe merkezi haline getirdiği bilinciyle Antakya Belediyesi olarak sanatın gelişimini desteklemek, sanatla, sanatçıyla ve sanatseverlerle bir arada olmak temel ilkelerimiz arasında. Bizler bu ilkeler doğrultusunda, Ansam Kültür Derneği iş birliği ile “7. Orontes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Ben şehrimize sanatsal bir bakış kazandıran ve bu bakışla sanat yelpazesini genişleten sanatçılarımıza, emeği geçen işbirlikçimiz Ansam Kültür Derneği’ne şimdiden teşekkürlerimi sunuyor; Antakya’yı Kültür Sanat Şehri yapma yolunda daha nice çalışmalar yapmayı temenni ediyorum.” sözlerine yer verdi. (Haber Merkezi)