PAMUK ÜRETİCİSİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR!

  • Eklenme Tarihi :05.10.2022 | 12:17
  • Muhabir :

Hatay’ın bereketli topraklarından biri olan Amik Ovası’nda yetişen ve Beyaz Altın olarak bilinen pamuk üreticileri fiyatların düşük olmasından dolayı kara kara düşünüyor.

PAMUK ÜRETİCİSİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR!

Hatay’ın bereketli topraklarında yetişen ve Beyaz Altın olarak bilinen Pamuk fiyatları üreticileri kara kara düşündürüyor. Çukobirlik’in pamuk alım fiyatlarını 21 lira olarak açıklamasının ardından, piyasada bulunan çırçır fabrikaları alım fiyatlarını 12 ile 15 lira arasında alım yaptığı bildirildi. Çukobirlik’in kendi üyelerine açıkladığı 21 liralık fiyattan yalnızca bildirim yapan üyelerin faydalandığı, dışarıdan da pamuk alımı yapmayacağını belirtmesinin ardından Amik Ovası’nda üretilen pamuğun çırçır fabrikalarına maliyetinin çok altında fiyattan verilmesi çiftçileri büyük ölçüde mağdur edecek.

 

ÇIRÇIR FABRİKALARI PAMUĞU 12 İLE 15 LİRAYA ALIYOR!

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirşci’nin Hatay ziyareti sırasında, ‘Pamuk üreticisini mağdur ettirmeyeceğiz’ sözünün yerine getirilmesini isteyen pamuk üreticileri, “Ülkemizin tarıma elverişli bereketli topraklarında kaliteli olarak yetişen pamuk fiyatlarının düşük olması ve desteklemelerinin 3 yıldan bu yana aynı oranda kalması bizleri kara kara düşündürüyor. Çukobirlik pamuk alım fiyatını 21 lira olarak sadece bildirim yapan kendi üyelerine açıkladı. Dışarıdan ise pamuk alımı yapmıyor. Bunu da yapabilmesi için devletimizin ve yetkili bakanlığımızın fon oluşturması gerekmektedir. Çırçır fabrikaları da bunu fırsat bilip 12 ile 15 lira arasında alım yapıyor. Bu da Türk çiftçisinin sonu demektir. Buna rağmen kısa bir süre önce hasat etkinliğine katılarak devletin sıcak elini hissettiren Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin olaya el atmasını bekliyor, desteklemelerin arttırılmasını ve öne çekilmesini istiyoruz.” dediler.