PROTOKOLDEN PASKALYA BAYRAMI ZİYARETİ

  • Eklenme Tarihi :26.04.2022 | 10:21
  • Muhabir :

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hıristiyan hemşehrilerimizin Paskalya Bayramını kutlamak ve sevinçlerine ortak olmak amacıyla il protokolü ve ilimizin kanaat önderleri ile birlikte Antakya Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti.

PROTOKOLDEN PASKALYA BAYRAMI ZİYARETİ

Antakya Rum Ortodoks Kilisesi’ne gerçekleşen bayram ziyaretinde Vali Doğan’a, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Hayzaran, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, protokol üyeleri ve ilimizin kanaat önderleri eşlik etti.

ORTADOĞU SORUNUNU ÇÖZMEK İSTİYORSA HATAY’A GELSİNLER

Tüm Hıristiyan aleminin Paskalya Bayramını kutlayan Vali Doğan, “Tüm Hıristiyan aleminin Paskalya Bayramını tebrik ediyorum. Geçen hafta Yahudi vatandaşlarımızın Hamursuz Bayramıydı, bu hafta Paskalya önümüzdeki haftada inşallah Ramazan Bayramını kutlayacağız. 3 semavi dinin bayramının bir ay içerisinde toplanmış olması da gerçekten çok anlamlı. Hatay’a baktığınızda sanki bir mozaik. Hıristiyan’ı ile Yahudi’si ile Ermeni’si ile, Kürdü ile Türk’ü ile Arap’ı ile Alevi’si ile Sünni’si ile hepsi bu sokakların, bu torakların çocukları ve yüzyıllardır bu topraklarda huzur içerisinde yaşamışlardır ve yaşamaya da devam etmektedirler. Biz hep Ortadoğu sorununa Hatay’ı örnek gösteriyoruz, eğer birileri Ortadoğu sorununu çözmek istiyorsa Hatay’a gelsinler, buradaki bu ortamı görsünler ve Ortadoğu da aynı ortamın sağlanabileceğini görsünler diyoruz. Ben tekrar tüm Hıristiyan aleminin bayramını kutlayarak sağlıklı, sıhhatli, huzurlu bir yaşam diliyorum.” dedi.

HATAY KADİM BİR KENT

Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil’de yaptığı konuşmada, “Tarih boyunca 13 medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kent olan Antakya’da, Hıristiyan dinine mensup müminler olarak bir Paskalya Bayramını coşku ile kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Yüzyıllardan beri 3 semavi dine mensup insanların kardeşçe, barış ve huzur içerisinde yaşadığı, farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiği şehrimizde inançları, kültürleri, etnik kökenleri ne olursa olsun kutlanan bütün bayramları bir arada yaşayan insanlarız. Bugün kutladığımız Paskalya Bayramı, biz Hıristiyanların büyük bayramı olarak tabir edilir. Neredeyse bayramların adını ve tadını unutmaya başlamıştık.”

İNSANLIK ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇTİ

“Son olarak 2019 yılında bu mekan buluştuğumuz Paskalya bayramlaşmasının üzerinden bu yana tam 3 yıl geçti. Zaman maalesef hızla akıp gidiyor. İnsanlık çok zor bir süreçten geçti ve geçmeye devam edecek. Biz insanlar yeter ki bu zorlu süreçten yeterli dersleri çıkartalım. Paskalyanın ışığı ile aydınlandığımız bu günde Allah’ın yaratmış olduğu bu dünyada, daha mütevazi bir yaşamla dünyevi zevklerin ve yersel zenginliğin değil de, göksel zenginliğin farkına varıp Allah yoluna yakınlaşalım. Sayın Valim ve protokolün kıymetli üyeleri, bu coşkulu günümüzde buraya teşrifleriniz ile bizleri onurlandırdınız.”

RAMAZAN BAYRAMI HAYIRLARA VESİLE OLSUN

“Sayın Valim, sizlere ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Geçtiğimiz sene Paskalya Bayramı döneminde sokağa çıkma kısıtlaması uygulamalarına rağmen kutsal Cuma, nurlu cumartesi ve Paskalya Bayramı ayinlerine cemaat üyelerimizin katılımı hususunda müsaadeniz ve maneviyatınıza olan duyarlılık ve desteklerinizden dolayı zat-ı alinize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz Ramazan Bayramının da hayırlara vesile olmasını diler, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Doğan,  Vakıf Başkanı Hurigil ile bir bayram geleneği olarak yumurta tokuşturma seramonisini gerçekleştirdi.  Yapılan ikram ve sohbetlerin ardından program günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. (Haber Merkezi)