SADAKA İSTEMİYORUZ

  • Eklenme Tarihi :04.01.2023 | 12:59
  • Muhabir :

Hürriyet Sağlık-Sen Basın ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serdar Kahraman, yapılacak zamma tepki göstererek, sadaka istemediklerini söyledi.

SADAKA İSTEMİYORUZ

Kahraman yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.  Hürriyetçi Yerel-Sen Genel Başkanı Gökhan Yıldırım ve Hürriyetçi Eğitim-Sen Hatay İl Başkanı Yusuf Dönmez’in de destek verdiği basın açıklamasında konuşan Kahraman, “Bilindiği üzere Aralık ayı enflasyon rakamları yüzde 1.18 olarak açıklanmıştır. Bu açıklanan veri ile yıllık enflasyon yüzde 64.27 olmuştur. Allah aşkına yıllık enflasyonun yüzde 64.27 olduğu bir ülkede aylık enflasyonun 1.18 olduğuna kim inanır?” dedi.

YAPILACAK ZAM ENFLASYONUN YARISI KADAR BİLE DEĞİL

Kamu çalışanları ve emeklilerine Ocak ayında toplu sözleşme zammına ilaveten enflasyon farkı da eklenince yüzde 16.40 oranında maaş zammı almasının öngörüldüğünü belirten Kahraman, “Kamu çalışanların maaşları TÜİK’in açıklamış olduğu bu verilere göre şekillenmektedir. Ama ortada şöyle bir gerçek vardır ki TÜİK’in verileri çarşı - pazar enflasyonunun gerçek verilerinden oldukça uzaktır ve gerçek enflasyonu yansıtmamaktadır. Buna rağmen enflasyon yıllık yüzde 64.27orana ulaşmış olup kamu çalışanlarının maaşına yapılacak olan yüzde 16.40 zam bu enflasyon oranının yarısı bile değildir.”

ÇALIŞMA BAKANINA SESLENİYORUZ

“Memurlar Yoksulluk Sınırının Altında Maaş Almaktadır.Alım gücünün düştüğü, iğneden ipliğe her şeye nerdeyse hemenhemen her hafta zam geldiği bir ortamda bu maaş zammı kabul edilebilir değildir. Asgari ücretin altında maaşa mahkûm edilen kamu çalışanları artık mutsuz ve bitkin vaziyettedir. Asgari ücrete yapılan yüzde 54 lük zammın kamu çalışanlarına telaffuz edilmesini saçmalık olan nitelendiren sayın çalışma bakanına buradan sesleniyoruz.”

BİZLER KAMU ÇALIŞANIYIZ

“Bizler kamu çalışanlarıyız. Sadaka istemiyoruz. Hakkımız olanı emeğimizin karşılığını istiyoruz. Saçmalık olarak telaffuz ettiğiniz rakamlara bile emeğimizin karşılığını almaktan oldukça uzak hale gelmiştir. Alım gücümüzün bu kadar düşmesine sebep olanların taleplerimizi saçmalık olarak değerlendirmesi talihsizlik ve gaftan başka bir şey değildir. Sayın bakanın bahsettiği gibi gereksiz ve saçma olan sendikal anlayışlarla kol kola kamu çalışanını bu yoksulluğa mahkûm edenler bir de bunlar yetmezmiş gibi %2 sendikal baraj getirerek tüm hukuk normlarına aykırı bir yasa çıkarmış ve kamu çalışanlarının cebine girecek paraya bile el uzatmıştır.” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI HAK KAYBINA UĞRATILDI

Oldu Bittiye Getirilen Banka Maaş Promosyonları İle Sağlık Çalışanlarının en az yüzde 50 Hak kaybına uğratıldığını da belirten Kahraman, “Banka promosyonları ise sarı sendika tarafından başarı gibi gösterilmeye çalışılmakta daha birkaç ay önce 30-40 binli rakamlar konuşulurken 25.200 TL, şükredilecek miktar olarak kabullendirmek istenmektedir. Her konuda olduğu gibi makam ve para düşkünü yandaş sarı sendika bunda da sınıfta kalmış ve sağlık çalışanlarının beklentilerini boşa çıkarmıştır. Artık kamu çalışanlarının sabrı tükenmiştir. Kamu çalışanlarının taleplerini görmezden gelenleri kamu çalışanları da vakti geldiğinde şüphesiz görmezden gelecektir.”

EN AZ YÜZDE 55 ZAM YAPILMALI

“Kamu çalışanlarının görmezden gelinmemesi adına Hürriyet Sağlık Sen olarak yapılması gereken gerçek zam talebimiz tıpkı asgari ücrette olduğu gibi net olarak en az  yüzde 55’dir. Yoksulluk sınırının ve asgari ücretin altında maaş alan kamu çalışanları ancak bu oranla belki biraz nefes alabilecektir. Sağlık bakanlığı banka promosyon anlaşmaları 3 yıllık ve en az 50 bin TL olarak yeniden güncellenmelidir. Yüzde 2 gibi saçma bir sendikal barajdan hemen vazgeçilmeli ve çalışanların sendikal örgütlenme hakkı gasp edilmemelidir.Taleplerimiz gayet makul ve ülkemizin ekonomik gerçekleri ile uyumludur. Hürriyet Sağlık Sen olarak taleplerimiz karşılanıncaya kadar yasal çerçevede her türlü eylem yolları ile mücadele edeceğimizi deklare ediyoruz” diye konuştu. (Yaser ÇAPAROĞLU)