ŞAHİN’İN ÜNAL TEPKİSİ!

  • Eklenme Tarihi :31.10.2022 | 10:52
  • Muhabir :

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin Cumhuriyet’in, doğduğu günden, öleceği güne kadar onu payidar kılmak isteyen, yeğreğinde taşıyan bu milletin omuzlarında yükseleceğini söyledi.

ŞAHİN’İN ÜNAL TEPKİSİ!

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin partisinin İskenderun İlçe örgütü tarafından Cumhuriyet’in 99’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Alanında partililerle bir araya geldi. Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunulan törende partililere hitap eden CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Cumhuriyet’in egemenlik, gelecek olduğuna işaret ederek “Ayrımcılık yapayım, Cumhuriyet aslında kadındır. Bu cumhuriyet bugün de önce kadınları seven, cumhuriyeti seven bütün herkese sesleniyorum: Cumhuriyet, yüreğinde cumhuriyeti dava edenlerin omuzlarında yükselecektir” diye konuştu.

MAHİR ÜNAL’A TEPKİ GÖSTERDİ

Bugün Atatürk ilke ve inkılapları sayesinde önce bir avukat, sonra milletvekili olarak bir şeyin üzerinden durmadan geçemeyeceğini ifada eden Milletvekili Şahin “AKP’nin grup başkanvekili Mahir Ünal dedi ki: ’Cumhuriyet ve Türkçe bizi geriye götürdü! Düşünce setlerimizi yok etti’ kendisi biliyor mu ama bilmiyorum; düşünce seti dediğimiz şey, biyolojik ve kişisel bir unsurdur. Yani kişinin kendisine özeldir. Düşünce seti biyolojiktir. Şu anda AKP’nin genel başkan yardımcısı olarak oturduğu o koltuğun sahibinin Cumhuriyet olduğunu düşünemiyor! Bugüne kadar hangi makamlarda olduysa bu cumhuriyet sayesinde olduğunun da farkında değil. Buradan onu şiddetle kınıyorum. İşte AKP’nin genel başkan yardımcısı Mahir Ünal gibilerin omuzlarında yükselmez Cumhuriyet. Cumhuriyet doğduğu günden, öleceği güne kadar onu payidar kılmak isteyen yeğreğinde taşıyan bu milletin omuzlarında yükselecek” şeklide konuştu.