SEÇİMLERE TEK LİSTE İLE GİDİLİYOR

  • Eklenme Tarihi :18.10.2022 | 13:41
  • Muhabir :

Diyanet-sen Hatay Şubesi'nin 6. Olağan genel kurulu başladı. Genel başkan yardımcılarının kamımızı ile başlayan genel kurulda seçimlere tek liste ile gidilecek.

SEÇİMLERE TEK LİSTE İLE GİDİLİYOR

HASAN URHAN’A GÜVEN OYU

Diyanet-Sen Hatay Şubesi Başkanı Hasan Urhan yapılan genel kurulda üyelerin güven oylarını alarak, bir dönem daha şube başkanlığına seçildi. Urhan Genel kurulda yaptığı konuşmasında, “Sendikal mücadeleyi meslekte ikbal kapısı değil, var oluş mücadelesi bildik. Emeği değer, değeri emek bilerek, değerlerle sendikacılık yaptık. Bu başarı hepimizin çelikten iradesi ve sarsılmaz birliğimizin eseridir.” dedi.

DİYANET-Sen Hatay Şubesi 6’ıncı Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Antakya Öğretmenler Evi’nde gerçekleştirilen genel kurula Diyanet-Sen genel başkan Yardımcıları Hacıbey Özkan, İrfan Kaşıkçıoğlu,  İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Ak Parti il Başkanı Adem Yeşildal, Ak Parti il Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren ve sendika üyeleri katıldı.

Sayğı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Genel Kurul toplantısı Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Divan başkanlığını Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı İrfan Kaşıkçıoğlu’nun yaptığı genel kurulda seçimlere tek liste ile gidildi.

URHAN GÜVEN TAZELEDİ

Tek liste ile gidilen seçimlerde Hasan Urhan üyelerinin güven oylarını alırken, bir dönem daha Diyanet-Sen Hatay Şubesi Başkanlığına seçildi.

Genel kurulda bir teşekkür konuşması yapan Urhan, “1998’in Ağustos ayında emek ve alınteri mücadelesine adanmış, din görevlisine hizmet hakka hizmettir düsturuyla adanmışlık ruhuyla başlayan bu kararlı, ilkeli ve sorumlu dava yürüyüşü dalga dalga büyüyerek, sizlerinde çabalarıyla hamd olsun, bugün Hatay’ımızda bin 400’e yakın, Türkiye genelinde ise 90 bin kişilik bir orduya dönüşmüştür.” dedi.

ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Başta bu yürüyüşü başlatan kurucu genel başkanları olmak üzere, tüm kurucularına ve her türlü zorlu çetin şartlarda, yılmadan, azim ve kararlılıkla sürdürürken vefat edenlere de Allah’tan rahmet dileyen Urhan, “Bu kutsal ve hak arayışını bir bayrak yarışı olarak telakki ederek devam ettirenlere ve bu mücadeleyi yarınlara taşıyacak olanlara, bizimle birlikte bugün mücadele eden bütün üyelerimize minnetle şükranlarımı sunuyorum. Çünkü onların çelik iradeleri ve attıkları adımlar Diyanet-Sen’i bugün zirveden yeni ufuklara taşımıştır.”

BU BAŞARI HEPİMİZİN

“Biz bu mücadeleye hap birlikte yüreğimizi koyduk. Gücümüzü sizden, örgütlü gücümüzden aldık. Fırtınalara hep birlikte göğüs gerdik. Haksızlıklara sizlerle birlikte cephe aldık. Bir milyonu aşan Memur-Sen ve 90 bin kişilik Diyanet-Sen’imizi güçlü kılmak ve daha da büyütmek için hep birlikte saf tuttuk. Sendikal mücadeleyi meslekte ikbal kapısı değil, var oluş mücadelesi bildik. Emeği değer, değeri emek bilerek, değerlerle sendikacılık yaptık. Bu başarı hepimizin çelikten iradesi ve sarsılmaz birliğimizin eseridir.”

GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

“Selam olsun bu kutlu mücadeleyi sürdürenlere, selam olsun burada emeği olanlara. Bugün azmimiz var, samimiyetimiz var, irademiz, kararlılığımız var. En önemlisi sarsılmaz, parçalanmaz bir gövdemiz var. Birlikte buralara geldik, geleceğe de birlikte yürüyeceğiz. Geleceği birlikte inşa edeceğiz. Dünyanın bize ter ve emeğimize ihtiyacı var. Dünyanın bütün mazlumlarının, mağdurlarının, masumlarının, mahrumlarının bizlere ihtiyacı var. Ülkemizin, bölgemizin, küremizin bize ihtiyacı var. Çünkü biz dünyada huzuru, daim ve kaim kılmış bünyesindeki kültürleri dışlamadan, barış içerisinde bir arada yaşatmış, bir iklimden geliyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa uğramış bir insanın hakkını korumak için mücadele edecek kadar çelik bir ruha sahibiz” diye konuştu.

YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Diyanet-Sen Genel Kurulunda güven tazeleyen Diyanet-Sen Hatay Şubesi Başkanı Hasan Urhan’ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hüseyin Kahraman, Rıza Ateş, Kazım Kurtuluş, Murat Aksoy, Nuh Gökoğlu, Yusuf Binici.