Trafik çilesi bir gün bitecek mi?

  • Eklenme Tarihi :30.08.2022 | 10:54
  • Muhabir :

Hatay’da trafik çilesi bitmek bilmiyor. Özellikle Antakya Merkez’de yaşanan trafik çilesi artık vatandaşları canından bezdirdi.

Trafik çilesi bir gün bitecek mi?

 Belli saatlerde artan yoğunluk nedeni ile Kemalpaşa Caddesi başta olmak üzere, İstiklal Caddesi ve Gündüz Caddesinde trafik resmen kilitleniyor. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu caddelerde sürücüler yaşanan yoğunluktan şikayetçi olurken, vatandaşlarda görüntü ve gürültü kirliliğinden şikayet ediyor. Yazın kavurucu sıcağında yoğunlaşan trafikte araçlarında mahsur kalan sürücüler, birbirlerini uyarmak için sık sık korna çalıyor. Korna sesleri kentte gürültü kirliliğine neden oluyor. Yaşanan gürültü kirliliğinden rahatsız olan vatandaşlar yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını bekliyor.

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Her geçen gün artakya’da araç sayısının arttığını ancak buna paralel olarak alternatif yıllar açılmasını belirten vatandaşlar, “Alternatif yollar olmadığı gibi yıllardır çözülemeyen otopark sorunu yüzünden ikinci sıraya park eden araçlar trafik yoğunluğuna neden oluyor. Böyle giderse eğer otopark sorunu çözülmez ve alternatif yollar yapılmazsa Antakya şehir merkezi yakında yoğun trafik nedeni ile araç kullanılamaz hale gelecek. Trafik şimdiden bu hale düştüğüne göre 5-6 yıl sonraki halini hayal bile etmek istemiyoruz” dediler.

HATAY’IN ARAÇ SAYISI 532 BİN 833

Yaklaşık 1.5 milyon nüfusun yaşadığı Hatay’da Türkiye İstatistik kurumu verilene göre 532 bin 883 motorlu araç bulunuyor. Yani Hatay’da her 3 kişiden birine 1 araç düşüyor. Her geçen gün ve her geçen ay artan saraç sayısı ile birlikte Antakya’da trafik sorunu da katlanılamaz hale geldi. (Yaser ÇAPAROĞLU)