TÜRK MUTFAĞI HAFTASI SONA ERDİ

  • Eklenme Tarihi :28.05.2022 | 11:35
  • Muhabir :

Hatay Mutfağının ön plana çıktığı Mutfak Haftası Antakya etkinlikleri Gastronomi Evi’nde düzenlenen etkinlikle son buldu.

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI SONA ERDİ

Etkinlikte Oruk ve dut şurubu misafirlerin beğenisine sunuldu. İl genelindeki etkinlikler ise Kırıkhan’da yapılan, ‘Kırıkhan’a gel ciğerimi ye etkinliği ile son buldu.

KÜLTÜR VE Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen ve bu sene ilki kutlanan Türk Mutfağı Haftası kutlamaları dün düzenlenen etkinliklerle son buldu. Hatay mutfağının lezzetleriyle ön plana çıktığı hafta boyunca Hatay’ın yöresel lezzetleri hazırlanıp misafirlerin beğenisine sunuldu. Hatay Belediyesi Gastronomi Evi’nde düzenlenen Antakya’daki son etkinlikte antakya7nın yöresel lezzetlerinden Oruk ve çiğ köfte misafirlerin beğenisine sunuldu. Etkinliğe Hatay vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan ile misafirler katıldı.

 

BUGÜN SON GÜN

Türk Mutfağı Haftası dolayısı ile düzenledikleri etkinliklerin devam ettiğini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör, “Bugün son gün. Bu son günde de Hatay Gastronomi evindeyiz. Burada yöresel yemeklerin tanıtımını yapıyoruz. Önemli olan hafta dolayısı ile Hatay mutfağını ön plana çıkarmaktı. Antakya ve ilçelerimizde hafta boyunca etkinlikler gerçekleştirdik. Akşam üstüde inşallah son etkinliğimiz Kırıkhan ilçemizde olacak. Kırıkhan’a gel ciğerimi ye adlı etkinlikle, etkinliklerimizi tamamlayacağız.” dedi.

HATAY MUTFAĞI İLGİ ODAĞI OLDU

Hatay mutfağının Türkiye’nin en iyi mutfaklarından biri tanesi olduğunu belirten Işıkgör, “Bu yüzden Hatay mutfağının daha çok tanıtılması gerekir. Hatay Mutfağıyla UNESCO yaratıcı şehirler listesinde yer alan bir şehir. 2017 yılında UNESCO tarafından Gastronomi şehri ilan edilmiş. Bizde bunu en üst düzeye çıkarmaya çalışıyoruz. Yaptığımız etkinliklere de ilgi çok yoğun oldu. Etkinliklerimize herkes gelmek istiyor, fakat sınırlı sayıda misafir kabul ettiğimiz için çok misafir kabul edemedik. Gelenlerde çok memnun oldu. Çünkü hiç görmedikleri yemekleri hiç tatmadıkları mezeleri tatma fırsatını yakaladılar. Kısacası yaptığımız etkinliklerle Hatay Mutfağı ilgi odağı oldu. Bir hedef kitleye ulaşmış olduk.” diye konuştu.

Hatay Gastronomi Evi’nde düzenlenen etkinliğin ardından Türk Mutfak Haftası Kırıkhan’da düzenlenen etkinlikle son buldu.  (Yaser ÇAPAROĞLU)