ÜRETEN KADINLARIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

  • Eklenme Tarihi :28.01.2023 | 01:22
  • Muhabir :

ANTAKYA Belediyesi Hatay Kadın Kooperatifleri Satış Tanzim Mağazası, kadınların en büyük destekçisi olarak faaliyetine devam ediyor.

ÜRETEN KADINLARIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

 Antakya’da yöresel ürünlerin merkezi olarak anılan satış tanzim mağazası özellikle yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini görüyor.

2022 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılan satış tanzim mağazalarının henüz birinci yılını doldurmamasına rağmen ilgi odağı olduğunu belirten Tuba Yıldırım, mağazalarında her türlü yöresel ürünün bulunduğunu söyledi.

AMACIMIZ ÜRETEN KADINLARA DESTEK OLMAK

Mağazalarında Hatay’daki Kadın Kooperatiflerinin ürettiği katkısız yöresel ürünlerin satışını yaptıklarını belirten Yıldırım, “Burada tek amacımız var oda üreten kadınlarımıza destek vermek. Onların el emeği göz nuru ile ürettikleri yöresel ürünleri mağazamızda satışa sunuyoruz. Kısacası ürüten kadınlarımızı burada bir nevi pazarla buluşturuyoruz. Emeklerini paraya çevirerek onlara ekonomik olarak destek vermiş oluyoruz. Tanzim Satış Mağazamızın en büyük amacı da zaten bu.” dedi.

KATKI MADDESİ YOK TAMAMEN YÖRESEL

Hatay’ın tüm ilçelerinde bulunan Kadın kooperatiflerinde üretilen yöresel ürünler ve el işlerinin mağazalarında satışa sunulduğunu belirten Yıldırım, “Böylelikle kadınlarımıza istihdamda sağlamış oluyoruz, tüketen kadınların yerini üreten kadınlar alıyor. Bu yüzden de mağazamız özellikle yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Antakyalılar ve ilimizi ziyaret eden turistler kadın kooperatiflerinin ürettikleri bu ürünleri hiç düşünmeden alıyorlar. Çünkü bu ürünlerin hepsi el yapımı ve içinde hiçbir katkı maddesi yok.”

HEPSİ EL YAPIMI

“Antakya Belediyemizin desteklediği satış tanzim mağazasında, Hatay’a özgü başta Türkiye’de olmayan Halhalı yeşil zeytin, Tuzlu yoğurt, Defne sabununun yanı sıra nar ekşisi, sirkeler, salça ve zeytinyağı, baharatlar, çeşitli reçeller gibi yöresel ürünlerimiz var. Bunların hepsi el yapımı ve genellikle köylerde yapılan, kadın eli değmiş doğal saf olan yöresel ürünlerimiz. Bu yüzden çok büyük ilgi görüyorlar. Özellikle yaz aylarında satışlarımızda patlama yaşanıyor. İlimizi ziyaret eden özellikle yerli turistler Hatay’a özgü yöresel bir ürün almak istediklerinde kapımızı çalıyorlar çok şükür ürünlerimize büyük bir ilgi var.” dedi.

12 KADIN KOOPERATİFİNE HİZMET VERİYORUZ

Yıldırım ayrıca, satış tanzim mağazalarında Hatay’da bulunan 12 kadın kooperatifinde üretilen yöresel ürünleri satışa sunduklarını belirterek, “Antakya Belediyemizin üreten kadınlara destek vermek amacı ile açtığı mağazamızda satılan her ürün kayıt altına alınıyor. Biriktiriliyor ve kadın kooperatiflerine aktarılıyor.” diye konuştu.