Deprem bölgesi Hatay’da kış aylarının gelmesi ile birlikte konteyner ve çadır yangınlarının ardı arkası kesilmiyor. Yapılan tüm uyarılara rağmen ısınmak için kullanılan ısınma araçları ve elektrik kontakları soğuk kış günlerinde konteyner ve çadırların baş düşmanı oldu.
Bugüne kadar Hatay’da meydana gelen konteyner yangınlarında biri 1 diğeri 4 yaşında olmak üzere 2 çocuk geçi şekilde can verdi. Son konteyner yangını haberi bu kez yine Antakya’dan geldi. Yeşilova mahallesinde bulunan bir konteynerde yanın çıktı. Yanını bir türlü söndüremeyen vatandaşlar itfaiyeden yardım istedi. Kısa sürede mahalleye gelen itfaiye ekipleri konteynerdeki yangını kontrol altına alıp söndürdü. Yangında can kaybı yada yaralanma yaşanmazken, bir yangın haberi de Hacı Ömer Alpagot Mahallesinden geldi.
Alpagot mahallesinde yan yana duran üç çadırın birinde yangın çıktı. Yangın diğer çadırlara da sirayet edince vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangında çadırlar kullanılamaz hale gelirken, olayda can kaybı yada yaralanmamanın olmaması tek teselli oldu.
Bir çadır yangını haberi deyine Samandağ’dan geldi. Cemal Gürsel Mahallesinde bulunan bir çadırda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında çadırda bulunan eşyalar kül oldu. Maddi zararın meydana geldiği çadır yangının elektrik kontağından çıktığı değerlendirildi.