Bazı hediyeler doğrudan kalbe asılır - Hatay Söz Gazetesi

Bazı hediyeler doğrudan kalbe asılır

  • Eklenme Tarihi :13.04.2026 | 13:13
  • Muhabir :Haber Merkezi

Bazı hediyeler doğrudan kalbe asılır

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, devletin emaneti olan çocuklardan Zeynep’i makamında misafir etti. Vali Masatlı minik konuğunun kendi çizdiği resmi kendisine hediye etmesinin ardından, “Bazı hediyeler vardır, duvara asılır; bazıları ise doğrudan kalbe asılır.” dedi.

Hatay Valiliği tarafından inşa edilen ve 2024 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’nın katıldığı törenle açılan Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezinde, Zeynep’in kendi isteğine göre tasarlanan protez bacağına kavuştuğu o ilk ana ve ilk adımına Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı’da tanıklık etmişti.

ASIL MESELE KIRILMIŞ BİR ÇOCUĞUN KALBİNE UMUT KOYABİLMEK

Valisi Mustafa Masatlı, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bazı hediyeler vardır, duvara asılır; bazıları ise doğrudan kalbe asılır. Zeynep kızımızın bugün bize verdiği resimler, işte böylesine bir emanettir. İnanıyorum ki o küçük ellerin çizdiği bu resimler, ömrümüz boyunca hafızamızda ve yüreğimizde yaşayacaktır. Bizler devlet olarak biliyoruz ki; afetlerden sonra şehirleri ayağa kaldırmak elbette çok kıymetlidir. Ancak asıl mesele, kırılmış bir çocuğun kalbine yeniden umut koyabilmektir. Bir yavrumuzun gözlerindeki ışığı yeniden çoğaltabilmektir. Bir evladımızın ‘Ben yine yaşayacağım, yine güleceğim’ diyebilmesine vesile olabilmektir. Biz Hatay’ımızda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen ihya, inşa ve imar sürecinde yalnızca binalar yapmıyoruz; hayata küsen yürekleri yeniden yaşama bağlamaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir çocuğun yeniden gülümsemesi, bir şehrin yeniden dirilişidir. Zeynep kızımızın gözlerindeki umut, Hatay’ımızın yarınlarına dair en güçlü cevaptır. Rabb’im ona sağlık, huzur ve güzel bir ömür nasip etsin. Biz de onun ve onun gibi tüm evlatlarımızın yanında olmaya, onların acısını paylaşmaya ve yarınlarını güzelleştirmeye devam edeceğiz.”