Belen Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda, Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sergi açıldı. Serginin açılış törenine Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Dilin sadece iletişim aracı olmanın ötesinde, bir kültürün taşıyıcısı olduğunu vurgulayan Kaymakam Yılmaz, “Gençlerimiz, dilimizin zengin mirasını koruma ve yaşatma sorumluluğu taşıyor. Bu güzel etkinlik için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Gerçekleşen etkinlik; Kaymakam Yılmaz’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başlayıp, anasınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu kültürel değerler ile ilgili sunumun yapılması, Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında kültürel öğeler hakkında sunumun yapılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.