Karamağara’ya su altı müzesi - Hatay Söz Gazetesi

Karamağara’ya su altı müzesi

  • Eklenme Tarihi :11.03.2026 | 15:31
  • Muhabir :Haber Merkezi

Karamağara’ya su altı müzesi

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan Sualtı Savaş Müzesi Projesi için değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin dalış turizmi açısından cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında, Yayladağı ilçesi Karamağara Bölgesi’nde yapılması planlanan Sualtı Savaş Müzesi Projesi ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, askeri malzemelerin belirlenen planlama çerçevesinde sualtına yerleştirilmesiyle oluşturulacak müze alanına ilişkin süreçler ele alındı. Projenin uygulama aşamaları, teknik planlaması ve bölgeye sağlayacağı katkılar kapsamlı şekilde değerlendirildi.

DALIŞ TURİZMİNE YENİ ÇEKİM MERKEZİ
Karamağara Bölgesi’nde hayata geçirilmesi planlanan proje ile Yayladağı’nda özgün ve dikkat çekici bir turizm destinasyonu oluşturulması amaçlanıyor.
Sualtı müzesinin özellikle dalgıçlar ve su sporları meraklıları için yeni bir cazibe noktası olması beklenirken, bölgenin turizm potansiyelinin artırılması ve farklı turizm alanlarının geliştirilmesi hedefleniyor.

BÖLGENİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK
Yetkililer, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Yayladağı’nın sahip olduğu doğal ve turistik değerlerin farklı bir perspektifle değerlendirilmesinin mümkün olacağını belirtiyor.
Planlanan Sualtı Savaş Müzesi Projesi’nin, Hatay’ın sosyal, kültürel ve turizm vizyonuna katkı sunarak bölgenin tanıtımına önemli bir ivme kazandırması öngörülüyor.