İşadamı Ayhan Kara’nın organize ettiği yürüyüş etkinliği Kurtuluş Caddesi’nde bulunan Askeri Kışla önünden başlayarak, Meclis Binası önünde yapılacak olan basın açıklamasıyla son bulacak.
6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrasında yıkımın en çok olduğu Antakya, Defne, Samandağ, Defne İskenderun İlçelerinde ağır giden enkaz çalışmaları sırasında kültür varlıklarını korumak için 143 Sivil Toplum Örgütü ile hayata geçirilen Hatay Ayağa Kalkıyor Çatı Örgütü tarafından düzenlenecek olan “Kurtuluş Yürüyüşü” 25 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 17.00’da gerçekleştirilecek.
Hatay’da meydana gelen deprem sonrasında tarihi kültür varlıkları ve tarihi yerlerin korunması için çalışmalarını sürdüren Hatay Ayağa Kalkıyor Çatı Örgütü tarafından 25 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 17.00’da depremin ağır tahribatlarına ve yaşam koşullarına dikkat çekmek amacıyla Kurtuluş Yürüyüşü adı verilen yürüyüş düzenlenecek. İşadamı Ayhan Kara’nın organize ettiği yürüyüş etkinliği Kurtuluş Caddesi’nde bulunan Askeri Kışla önünden başlayarak, Meclis Binası önünde yapılacak olan basın açıklamasıyla son bulacak.
TÜM HATAYLILARI BEKLİYORUZ
25 Eylül günü gerçekleştirilecek olan ‘Kurtuluş Yürüyüşü’ etkinliği hakkında bilgiler veren Hatay Ortak Meselemiz Derneği Başkanı Ayhan Kara, “6 Şubat’ta yeryüzünün yaşamış olduğu en büyük depremini yaşadık. Depremin üzerinden 7 buçuk ay geçmiş olmasına rağmen çalışmaların ağır ve usulüne uygun olmayan bir şekilde yürütüldüğünü gözlemlemekteyiz. Hatay’da meydana gelen deprem sonrasında, başta vatandaşlarımızın yaşam koşulları olmak üzere Hatay’ımızın tarihi kültürel varlıklarının korunmasına yönelik dikkat çekmek amacıyla 143 Sivil Toplum Örgütü ile kurmuş olduğumuz Hatay Ayağa Kalkıyor Çatı Sivil Örgütü tarafından Kurtuluş Caddesi’nde “Kurtuluş Yürüyüşü” düzenliyoruz. Enkaz çalışmaları sırasında ortaya çıkan toz, cıva, kurşun, silika, asbest ve binlerce ağır metal ve zararlı mineral nedeniyle vatandaşlarımızın sağlığı ciddi bir tehditle karşı karşıya kalmaktadır. Soruna dikkat çekmek ve yetkililere sesimizi duyurmaya çalışacağız. ‘Hayata Yürüyoruz, Kurtuluş Yok! Tek Başına’ sloganıyla yapılacak olan yürüyüş etkinliğimiz Kurtuluş Caddesi’nde bulunan Askeri Kışla önünden başlayarak Habib-i Neccar Camii, Kemalpaşa Caddesi, Köprübaşı ve Meclis Binası önünde yapacağımız basın açıklaması ile son bulacak. Gerçekleştireceğimiz yürüyüş etkinliğine başta tüm vatandaşlarımız olmak üzere odalarımızı, meslek kuruluşlarımızı, Sivil Toplum Örgütlerimizi ve basın mensuplarımızı davet ediyoruz.” dedi. (HASAN EROCAK)