Hatay’ın İskenderun ilçesinde 35 yıldır yayın hayatını sürdüren yerel SES Gazetesi 6 Şubat deprem felaketiyle bulunduğu binanın yıkımıyla ara verdiği yayın hayatına yeniden başladı.
Yüzyılın felaketinin yaşandığı, on bir ili etkileyen depremlerde yönetim ve baskı yerinin bulunduğu bina enkaz altında kalan SES Gazetesi, aynı zamanda sahipleri Ayşe Figen Arlı ile eşi Haluk Arlı'yı kaybetmiş, gazeteye yıllarını vermiş Akın Bodur da enkaz altından yaralı olarak kurtularak uzun bir tedavi süreci geçirmişti. Bu süreçte Gazete, mecburen yayın hayatını ara vermek zorunda kaldı. On aylık süreçte, gazete ofis ve baskı yerini konteynerde oluşturarak bugün 8934. sayısıyla ara verdiği yayın hayatına yeniden başladı.
10 AY SONRA YENİDEN YAYINDA
Depremin ardından 10 ay aradan sonra gazeteleri SES’in yeniden yayına başladığını belirten Yazı İşleri Müdürü Saadet Berkyürek “35. kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım tarihini sessiz sedasız geçirdiğimiz bir dönem. Depremde kaybettiğimiz gazetenin kurucuları Ayşe Figen Arlı-Ülkümen ile Haluk Arlı’nın İskenderun’a armağan ettikleri bir kent hafızası/belleği bu kent mirasının yanında olan tüm dostlara teşekkürler. Sevgili Figen ve Haluk Arlı’yı özlemle arıyoruz” diye kaydetti