Sıcağa, sürtünmeye, polene, uyarıcı proteinlere karşı hassas olan bünyelerde daha fazla görülen sivilce alerjisi belirtileri çok çeşitli şekillerde görülebilir.
Sivilce alerjisi belirtileri sinek ısırığı gibi hafif kızarıklık şeklinde görülebileceği gibi tüm metabolizmayı etkileyen ve daha şiddetli hastalıklara yol açabilecek kadar şiddetli derecelerde de görülebilir. Bu tepkilerin şiddeti kişinin bu hastalık ile olan geçmiş deneyimleri ışığında artabilir ya da azalabilir.
Sivilce alerjisinin belirtilerini şu şekilde özetlemek mümkündür:
Sivilce alerjisi sivilce bölgesinde şiddetli kabartılar, kızarıklıklar ya da yaralar şeklinde görülebilir.
Çok büyük akne şeklinde görülebilen sivilce alerjisi vücudun diğer bölgelerine sıçrayarak ağrılı yaralara dönüşebilir.
Sivilce alerjisinde boğaz kuruluğu, şiddetli öksürük krizi, ateşlenme gibi belirtiler meydana gelebilir. Bu belirtiler kısa sürebileceği gibi iki ya da üç güne yayılan uzun süreli bir kuluçka dönemine de neden olabilir.
Sivilce alerjisi belirtileri arasında moral bozukluğu, tansiyon düzensizliği, ani duygu değişimleri gibi durumlar görülebilir.
Sivilce alerjileri vücudun çeşitli noktalarında meydana gelen siyah, beyaz, kırmızı noktalar, kistler, bezeler, papüller ve püstüllerin meydana gelmesine, ağrılı ve kanamalı şişliklerin meydana gelmesine yol açabilir.
Bulantı, kusma, düşük tansiyon, mide ve baş ağrısı, baş dönmesi gibi ciddi tehlike taşıyan belirtiler de yetişkinlerde sivilce alerjisi belirtisi olarak görülebilir. Bu gibi durumlarda farklı hastalıkların tetiklenmemesi için acil tıbbi müdahale ve doktor kontrolü gereklidir.
Şiddetli kaşıntı, sıcağa karşı aşırı duyarlılık sivilce alerjisinin en temel ve en ciddiye alınması gereken belirtileri arasındadır. Durdurulamayan bir kaşınma isteği çok ciddi yaralanmalara, ciltte kalıcı hale gelebilecek lekelenmelerin oluşmasına neden olabilir.