BETON MİKSERLERİNE KAPAK SİSTEMİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ - Hatay Söz Gazetesi

BETON MİKSERLERİNE KAPAK SİSTEMİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

  • Eklenme Tarihi :07.08.2024 | 13:49
  • Muhabir :Haber Merkezi

BETON MİKSERLERİNE KAPAK SİSTEMİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 2024 Yılı Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Altınözü Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk başkanlığında; itfaiye ve zabıta memur personellerinin 2025 yılına ait fazla çalışma ücretleri, toplu taşıma araçlarına gelir desteği ödenmesi, hafriyat toprağının depolanması, beton taşıyan mikserlerin arkasına kapak sistemi takılma zorunluluğu getirilmesi, hallere giriş yapan boş vasıtalardan ücret alınmaması, imar plan tekliflerinin ve komisyon raporlarının görüşülmesi başlıkları gibi toplamda 55 madde görüşüldü.

HBB'DE ÖNEMLİ ATAMALAR YAPILDI

Kurulan yeni daire başkanlıklarının yanı sıra bazı daire başkanlıklarında yeni görevlendirmeler yapıldı. Buna göre Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Ramazan Gezer, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına Mehmet Yüksek, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına Sadettin Çakır, Fen İşleri Daire Başkanlığına Mustafa Kırmızı, Mali Hizmetler Daire Başkanlığına ise Yesef Doğru atandı.

Deprem sonrası il genelinde yaşanan ulaşım sorunlarına çözüm bulmak için toplu taşıma hizmeti veren esnafa, 31 Aralık 2024 tarihine kadar gelir desteği ödenmesi oy birliğiyle Mecliste kabul edildi.

Beton üretim santrallerinin yetkisinde beton taşıyan mikserlerin arkasına takılan mekanizmayla, betonun çıkışını önleyen “kapak sistemi” takılma zorunluluğu getirilirken buna uymayan firmalar ve beton mikseri sürücüleri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması oy birliğiyle kararlaştırıldı.

HALLERDE BOŞ ARAÇLARDAN ÜCRET ALINMAYACAK

Haller Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan yaş sebze ve meyve ticareti yapan toptancı hallerine giriş yapan boş araçlardan ücret alınmaması da kabul edilirken 2024 Mali Yılı gelir tarifesinde çerçevesinde İlan ve Reklam Vergisi beyan dönemi 30 Eylül 2024 tarihine kadar uzatıldı.

HBB’ye ek gelir olması amacıyla hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının depolanması, yetki ve sorumluluklarının Hatay İmar AŞ’ye verilerek 5 yıl süreyle tahsisi ve tahsil edilen aylık bedellerinin Büyükşehir’e ödenmesi kabul edildi.

Meclis tarafından mülkiyeti, yetki ve sorumluluğu HBB’ye ait; merkez ve ilçelerde yer alan, kiralama süresi biten iş yerlerinin 5 yıl süreyle kiraya verilmesinin yanı sıra itfaiye ve zabıta dairelerinin memur personellerine yönelik 1 Ocak 2025 tarihinden geçerli olmak üzere fazla çalışma ücretlerinin üst sınırdan ödenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

ÖNTÜRK: ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİYİ BULUŞTURACAĞIZ

Toplantıda önemli açıklamalar yapan HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Büyükşehir çalışanlarının maaşlarına üst sınırdan destek sağlamak istediklerini, İskenderun ve Antakya’daki hallerin uluslararası standartlarda yeniden inşa edileceğini duyurarak yeni pazar yerleri projeleriyle de üreticinin doğrudan tüketiciye ulaşabileceği bir sisteminin uygulanacağını ifade etti.

Taksici esnafına yönelik olarak taksimetre ve kamera sistemleriyle destek sunacaklarını da belirten Öntürk, bu destekten 720 taksicinin faydalanacağını söyledi.

ULAŞIMA 518 MİLYON TL’LİK DESTEK

Ulaşıma sağladıkları desteğin yıllık maliyetinin tahmini olarak 518 milyon TL olduğunu aktaran Öntürk,  ulaşım desteği konusunda ise “Hatay’ımıza değer!” ifadesini kullanarak Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik ulaşım desteğinin devam edeceğini iletti.

Başkan Öntürk; şehre hizmet noktasında HBB’yi şeffaf bir şekilde yönettiklerini belirtirken 15 ilçe belediye başkanlarıyla da uyum içinde çalıştıklarını vurguladı.