HUKUKA SAYGILI OLMAYA DAVET ETTİ - Hatay Söz Gazetesi

HUKUKA SAYGILI OLMAYA DAVET ETTİ

  • Eklenme Tarihi :06.01.2024 | 11:24
  • Muhabir :

HUKUKA SAYGILI OLMAYA DAVET ETTİ

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, tüm kişi ve kurumları, ülkemizde huzur, barış ve kardeşlik ortamının tesisi  için hassasiyet göstererek hukuka saygılı olmaya davet etti.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Çalışkan, “Türkiye Cumhuriyeti, yetkilerini anayasadan alan kişi ve kurumların yönetimindeki bir hukuk devletidir. Yargıtay 3. Dairesi’nin almış olduğu karar ile başlattığı anayasal düzeni ilga girişimi kabul edilebilir değildir.

Ülkemizin sürüklenebileceği muhtemel bir kaosa karşı, Anayasa Mahkemesinin kararlarının anayasada belirtildiği üzere yasama, yürütme ve yargı organlarınca uygulanması gerekmektedir. Tüm kişi ve kurumları, ülkemizde huzur, barış ve kardeşlik ortamının tesisi  için hassasiyet göstererek hukuka saygılı olmaya davet ediyorum.” dedi.